Ananás kúsky natural bez pridaného cukru a SO2 (Costa Rica)
Kód: 3098/500 3098/100 3098/250 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie: sušený ananás 100%
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 1385kJ/327 kcal
Tuky: 0,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 72 g, z toho cukry: 60 g
Vláknina: 7 g
Bielkoviny: 3,5 g
Soľ: 0,01 g
Účinky: zatiaľ čo bežne sa ananás suší zhruba pri 60-80 ° C, náš ananás je po dozretí a zbere sušený pri teplote do 42 ° C (RAW kvalita), takže si zachováva všetky pôvodné živiny a prospešné látky, ktoré sú v ananáse obsiahnuté. Ananás obsahuje látku zvanú bromelain, ktorá napomáha rozkladať bielkoviny a tým podporuje trávenie, zároveň je známa aj pre svoje protizápalové účinky. Ďalej v ananáse nájdeme draslík, vápnik, vitamíny A, C a B1, mangán a železo.
Použitie: sušený ananás možno pridať do ovsenej kaše, jogurtu alebo do müsli ako sladkú prísadu. Tým sa obohatí chuť a pridá sa chrumkavosť. Sušený ananás je možné použiť ako jednu zo zložiek na výrobu domácich energetických tyčiniek. Rovnako sa dá použiť aj na výrobu osviežujúceho nápoja.
Vyskúšajte sušený ananásový dezert s medom a kokosom. Potrebujete 1 hrnček sušeného ananásu nakrájaného na kúsky, 1/2 hrnčeka kokosových vločiek, 2 lyžice medu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1/4 hrnčeka vody, 1 lyžica kukuričného. Najskôr si priprav vodu s cukrom a nechaj ju variť, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridaj do vody sušený ananás, kokosové vločky, med, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt a premiešaj. Nechaj zmes variť na strednom plameni asi 10 minút, občas premiešavaj, kým sa zmes nezahustí. V malej miske zmiešaj kukuričný škrob s 1/4 hrnčeka vody a pridaj to do zmesi s ananásom. Nechaj to variť asi 2 minúty, kým sa zmes nezahustí. Zmes zlej do misky alebo pohárov a nechaj ju vychladiť v chladničke asi hodinu. Po vychladení môžeš dezert zdobiť ďalšími kúskami sušeného ananásu alebo kokosovými vločkami.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Kostarika
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).