Himalájska soľ čierna Kala Namak jemná 500g
Kód: 6821Podrobný popis
Hrubá nerafinovaná vulkanická čierna soľ (kala namak), je typická svojou vôňou po skazených vajíčkach. Po tepelnej úprave však získava zemitú arómu.
Podľa ajurvédskych lekárov je Kala Namak najviac prospešnou formou soli, pretože na rozdiel od obyčajnej soli nezvyšuje obsah sodíka v krvi. Práve preto títo učenci odporúčajú čiernu soľ ľuďom, ktorí majú vysoký tlak, alebo tým, ktorí majú diétu s nízkym množstvom soli.
Bez čiernej soli by si miestni obyvatelia nedokázali predstaviť prípravu takých lahôdok ako je chaats, čatní, alebo raitas. A slávne korenie čítať masala? Tak vedzte, že to by bez Kala Namak vôbec nebolo. Indovia si túto soľ dávajú aj na ovocie, takže môžete vyskúšať v našich podmienkach malinko osoliť napríklad banán, alebo jablko a budete príjemne prekvapení zaujímavou chuťou.
Chemické rozbory ukázali, že Kala Namak obsahuje širokú škálu minerálnych látok a stopových prvkov. Najviac prevládajú chlorid sodný, chlorid horečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia: 0 kcal / 0 kJ; Tuky: 0 g; Sacharidy: 0 g; Vláknina: 0 g; Bielkoviny: 0g; Soľ: 100g.
Niektoré minerály v 100g
Vápnik: 340 mg; Mangán: 100 mg; Železo: 105.4 mg
Alergény
Bez alergénov
Čierna soľ (kala, namak) a jej účinky:
vhodná pre vegetariánov
zlepšuje trávenie
vhodná pri nadúvaní
nie je rafinovaná
prospieva pri pálení záhy
obsahuje železo
rozpúšťa hlieny pri prechladnutí
Paleo a RAW strava
možno použiť na kúpele, prospieva kĺbom)
Zloženie: 100% RAW vulkanická čierna jedlá himalájska soľ, bez chemických úprav a bielenia
Použitie: Môžeme ju používať ako bežnú soľ (má však špecifickú siričitú vôňu), použitie do šalátov v indickej kuchyni, do polievok, na čerstvo nakrájanú zeleninu a pod. na kúpele, podobne ako epsomská soľ
Vôňa: pripomína skazené vajcia
Krajina pôvodu: Pakistan