Hrozienka prémiové sultánky
Kód: 2867/503 2867/502 Zvoľte variantPodrobný popis
Zloženie: 99,5% sultánky a 0,5% slnečnicový olej.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 946 kJ/226 kcal
Tuky: 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 60,7 g, z toho cukry: 55 g
Vláknina: 2,8 g
Bielkoviny: 4,8 g
Soľ: 0,03 g
Účinky: hrozienka sú zdrojom vitamínov (A, B, C, E a K), veľkého množstva vlákniny a prebiotík. Z minerálnych látok predovšetkým horčík vápnik, draslík zinok fosfor, chróm, železo a bór. Vďaka svojmu nízkemu glykemickému indexu zasýti na dostatočnú dlhú dobu.
Použitie: hrozienka sú vhodné ako rýchla a zdravá desiata, ktorý zasýti a dodá rýchlu energiu. Môžete ju jesť samotné alebo pridať do müsli alebo ovsenej kaše. Skvele doplní Vašu buchtu, vianočku alebo iný domáci dezert či koláč. Sú tiež skvelé na dochutenie omáčok, v mäsových omáčok či do plniek.
Upečte si hrnčekovú bábovku s tvarohom a hrozienkami. Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. V mise vyšľaháme do hladka 250g tvarohu vo vaničke, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka cukru múčka, 100g oleja a 1 lyžicu rumu. Do zmesi vmiešame 1,5 hrnčeka polohrubej múky s 1 práškom do pečiva. Pokiaľ je cesto príliš husté podľa potreby prilejeme mlieko. Nakoniec vmiešame hrsť hrozienok a lyžicu citrónovej kôry. Cesto vlejeme do vopred vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov asi 60 minút. Dobrú chuť.
Zaradenie: sušené ovocie
Krajina pôvodu: Uzbekistan
Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).