Kvet granátového jablka

Kód: 5490/50G2 5490/250 5490/100 5490/50G Zvoľte variant
Neohodnotené
€59,99 €16,99 €7,99 €4,79 od €4,79
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvoľte variant
Variant

Táto subtropická rastlina pochádza zo Strednej a Malej Ázie, no rozšírila sa už po celej južnej Európe. Tento krík či stromček je dekoratívny nielen svojimi červenými kvetmi, ktoré po odkvitnutí plodia, ale aj listami. Zo sušených kvetov si môžete pripraviť lahodný čaj a zároveň oživiť nejeden z vašich pripravovaných pokrmov. Záleží už len na vašej fantázii, ako si s týmito nádhernými kvetmi poradíte.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie a účinné látky granátového jablka
Granátové jablko obsahuje nasledujúce zložky a účinné látky: vitamíny (C, K, E, B), minerály (draslík, vápnik, železo, horčík, zinok, meď), flavonoidy (kvercetín, kaempferol, rutín), polyfenoly (elagotaníny), punicalagíny, organické kyseliny (citrónová, jablčná), flavonoly, antokyány, alkaloidy.

Účinky granátového jablka

  • podporuje zdravie srdca a ciev

  • má protizápalové účinky

  • podporuje imunitný systém

  • prispieva k zdraviu tráviaceho systému a prirodzenej črevnej mikroflóre

  • podporuje zdravie pokožky a má regeneračné účinky

  • môže prispieť k regulácii hladiny cholesterolu v krvi

Podľa nariadenia ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky, preto vyššie uvedené liečivé účinky sú vo forme tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejedná sa o lekárske odporúčanie – vychádzame iba z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.

Popis a vzhľad
Granátové jablko je ovocný plod stromu granátovníka. Má guľatý tvar a je obalené tvrdou, kožovitou šupkou. Šupka granátového jablka je zvyčajne lesklo červená, ale v závislosti od odrody a zrelosti plodu môže mať aj žltú, oranžovú či hnedú farbu. Na povrchu šupky sú viditeľné pozdĺžne ryhy a výstupky, ktoré vytvárajú charakteristický vzhľad. Po otvorení sa odhalí vnútorná časť s množstvom semien obklopených šťavnatým, červeným až ružovým plodovým mieškom. Semená sú drobné, tvrdé a tmavočervené. Plodový miešok aj semená sú jedlé a tvoria lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti.

Príprava granátového jablka
TIP na prípravu čaju: 1 čajovú lyžičku zalejte 250 ml vriacej vody, lúhujte 10 – 15 minút a potom sceďte. Nálev pripravujte vždy čerstvý. Pite 1 – 2x denne. Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Použitie granátového jablka
Kvet granátového jablka sa používa v kozmetických prípravkoch, ako sú pleťové vody, toniká, krémy a oleje. Výťažky z kvetu granátového jablka sa využívajú aj v parfumérii pre svoju príjemnú a osviežujúcu vôňu. Kvety možno sušiť a používať ako dekoráciu na torty, šaláty či do nápojov.

Nežiaduce alebo vedľajšie účinky
U niektorých ľudí môže granátové jablko vyvolať alergickú reakciu, najmä ak sú alergickí na iné ovocie či potraviny, ako napríklad citrusy. Granátové jablko môže ovplyvniť účinok niektorých liekov, najmä tých, ktoré sa metabolizujú v pečeni.

Ďalšie názvy (bylinky): Latinský názov Punica granatu

Aj keď sa venujeme aktualizácii informácií o našich produktoch, výrobné predpisy sa priebežne menia, a preto sa môže meniť zloženie, obsah živín, alergény či dietetické informácie. Vždy preto odporúčame prečítať si etiketu pred použitím výrobku.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola