Mandľová múka jemná

Kód: 5079/100 5079/500 Zvoľte variant
Neohodnotené
€10,38 €5,79 od €5,79
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant
Mandle obsahujú vlákninu, vitamíny B a E, nenahraditeľné antioxidanty. Na prvom mieste stojí horčík, ďalej sú zdrojom vápnika, draslíka, fosforu,
zinku a ďalších. Mandľová múka sa vyrába z jemne mletých blanšírovanćh mandlí. Je prirodzene bezlepková a okrem pečenia môžete vyskúšať
aj výrobu domáceho mandľového mlieka. Vhodná pri Low Carb (LCHF) stravovanie!
 
 
 
 
 
 
 

Detailné informácie

Podrobný popis

Mandle sú bohaté na všetky základné živiny. Obsahujú ľahko stráviteľné bielkoviny, dodávajú celý komplex esenciálnych aminokyselín, v kvalite ktorých ich predčia iba sójové bielkoviny. Sú jedným z najbohatších rastlinných zdrojov vápnika (247 mg/100 gramov) a fosforu. Obsahujú tiež významné množstvo horčíka, draslíka a železa.

Aj keď sú mandle veľmi bohaté na tuk (tvoria viac ako polovicu ich hmotnosti), cholesterol nezvyšujú, ale znižujú (platí to isté aj o vlašských orechoch). To je výsledkom vyváženého pomeru mastných kyselín a vysokého obsahu vitamínu E. Mandle obsahujú 24% bielkovín, 10% sacharidov a 54% tukov.

Účinky sladkých lúpaných mandlí:

  • brainfood, prospievajú mozgu a nervovej sústave
  • pre nervovú sústavu a vysporiadanie sa so stresom
  • pri osteoporóze a demineralizácii kostí
  • pri kožných a atopických alergiách
  • podporujú rast a kvalitu vlasov, nechtov a kostí
  • dodávajú energiu a vitalitu
  • predporujú imunitu
  • vhodné pre tehotné a dojčiace ženy
  • pre športovcov, vegánov, vegetariánov a paleo strava

Zloženie: 100% mandľová múka

Použitie:

V prvom rade pre vás máme skvelú správu, mandľovka je prirodzene bezlepková a preto je jednou z najobľúbenejších surovín v bezlepkovom pečení. Využite ju pri pečení dezertov, koláčov, buchiet, tort alebo pri výrobe domáceho marcipánu, dezertových krémov alebo makrónok – makrónky alebo tortu potom ozdobte celými mandľami, tá kombinácia chutí je jednoducho skvelá.

Okrem pečenia musíte vyskúšať aj výrobu domáceho mandľového mlieka - jednoducho mandľovú múku vylúhujte po dobu asi troch hodín vo vode, potom rozmixujte, až nápoj vypenie a podľa potreby doslaďte medom alebo javorovým či datľovým sirupom. Múku z našej ponuky využijú vo svojej kuchyni aj tí z vás, ktorí neholdujú živočíšnej strave a sú vegáni či vegetariáni, jej použitie môžeme len odporučiť aj v rámci paleo diéty. My nedáme dopustiť na paleo orieškové brownies – potrebujete iba vajcia, med, čokoládu, maslo, orechy a práve mandľovú múku. Počas chvíľky máte skvelý dezert aj pohostenie.

Mandľová múka je vyrobená z vylúpaných blanšírovaných mandlí. Výborne sa hodí pre všetkých, ktorí držia bezlepkovú diétu alebo sa stravujú low carb. 

Skladovanie: sucho, temno a chladno (do teploty 22 ° C), nevystavujte slnečnému žiareniu.

Krajina pôvodu: USA

Upozornenie: Mandle sú náchylné na žltnutie, čerstvé mandle by nemali byť horké, ale mali by jemne orieškovo voňať. Lúpané (blanšírované mandle) môžu mať na povrchu zvyšky tmavej šupky. Šupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovať mandle je vhodné v uzavretých nádobách na suchom mieste bez slnečného žiarenia. Predĺženie trvanlivosti dosiahneme pokiaľ ich dáme do chladničky (vydrží aj 6 mesiacov) alebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

Nutričné hodnoty v 100 g
Energia: 2470 kJ / 590 kcal; Bielkoviny: 21.4 g; Tuk: 52.5 g - z toho nasýtené 4 g; Sacharidy: 18.7 - z toho cukry 4.6 g; Vláknina: 9.9 g

Vitamíny a minerály v 100 g
Vápnik: 248 mg; Železo: 4 mg; Fosfor: 4174 mg; Draslík: 728 mg; Sodík: 10 mg; Vitamín E: 26 mg; Vitamín B6: 0.1 mg