Melón cantaloupe plátky natural bez pridaného cukru a SO2

Kód: 3356/502 3356/250 3356/501 Zvoľte variant
Neohodnotené
€9,54 €4,79 €74,58 od €4,79
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Melón cantaloupe je exotické ovocie s lahodnou sladkou chuťou. Melón je bohatý na antioxidanty (z nich predovšetkým karotenoidy), vitamíny skupiny B a minerálne látky (obzvlášť draslík). Spoľahlivo zaženie chuť na sladké a zároveň poskytne telu energiu a živiny.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie: melón cantaloupe (98,975%), cantaloupe príchuť (0,025%)

Výživové hodnoty na 100 g:
Výživová hodnota: 1512kJ/360 kcal
Tuky: 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 89 g, z toho cukry: 42 g
Vláknina: 3 g
Soľ: 0 g

Účinky: sušený melón cantaloupe obsahuje vysoké množstvo vitamínu A, ktorý podporuje zdravie očí, pokožky a imunitného systému. Obsahuje aj vitamín C, ktorý pomáha pri tvorbe kolagénu a podporuje imunitný systém. Obsahuje minerály, ako sú draslík, horčík a železo. Draslík pomáha udržiavať zdravú srdcovú funkciu a krvný tlak, zatiaľ čo horčík je dôležitý pre zdravé kosti a železo podporuje tvorbu červených krviniek a pomáha pri prenose kyslíka v tele. Sušený melón cantaloupe obsahuje antioxidanty, ako sú beta-karotén a luteín, ktoré pomáhajú chrániť telo pred škodlivými voľnými radikálmi a môžu pomôcť znížiť riziko vzniku niektorých chorôb, ako sú srdcové choroby a rakovina.

Použitie: sušené plátky melónu využijete pri pečení koláčov a vyrábaní raw dezertov. Skvele osladí vaše raňajky alebo desiatu. Melón kantaloupe je pochúťka a je lahodná len tak samotná alebo ako súčasť mixu orechov a ovocia.

Vyskúšajte sušený melón cantaloupe a orechovú zmes. Potrebujete 1 šálku sušeného melónu cantaloupe, 1 šálku vlašských orechov, 1 šálku mandlí, 1 šálku lieskových orechov, 1/4 šálky javorového sirupu, 1/4 šálky kokosového oleja, 1 lyžička škorice, 1/2. Predhrejte rúru na 160 stupňov celzia. Rozložte sušený melón cantaloupe, vlašské orechy, mandle a lieskové orechy na plech a pečte asi 10 minút, kým nezačnú ľahko hnednúť. Medzitým v malej mise zmiešajte javorový sirup, kokosový olej, škoricu a soľ. Zmes orechov a sušeného melónu presuňte do veľkej misy a zalejte javorovou zmesou. Dobre premiešajte, pokiaľ nie je všetko obalené. Vrátime zmes späť na plech a pečte ďalších 10-15 minút, kým zmes nezhnedne a nie je chrumkavá. Nechajte zmes vychladnúť a uchovávajte v uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste.

Zaradenie: sušené ovocie

Krajina pôvodu: Thajsko

Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).