Sušené slivky s kôstkou ČR

Kód: 6597/100 6597/500 Zvoľte variant
Neohodnotené
€8,29 €4,96 od €4,96
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Naše sušené slivky pochádzajú z českých ovocných sadov. Sušené slivky obsahujú veľa energie vďaka prírodnému cukru. V značnej miere obsahujú vlákninu a pektíny, takže nielen zasýtia, ale majú dobrý vplyv na trávenie. Sú však aj zdrojom minerálov a vitamínov. Sú ručne načesané, umyté, vytriedené a potom vyskladané na sitá. Ku koncu sušenia sa vytriedia najlepšie vyhovujúce usušené slivky, výnimočne chutné a s jemnou konzistenciou, ktorá je chrumkavá a ľahko sa rozpadá.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie: 100% sušené slivky s kôstkou

Nutričné hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1441 kJ/240kcal:
Bielkoviny 2,18 g
Tuky 0,38 g
Sacharidy 63,88 g z toho cukry 46,23 g
Vláknina 7,1 g
Soľ 0,05 g

Účinky: sušené slivky obsahuje provitamín A, B1, B2 a C. Vďaka vysokému obsahu vlákniny majú dobrý vplyv na trávenie. Sú zdrojom minerálov (sodík, draslík, fosfor, vápnik, horčík a železo).

Použitie: sušené slivky sú skvelou alternatívou k sladkostiam. Sú šťavnaté s vysokým obsahom vlákniny, preto sú vhodné aj ako ľahká desiata. Skvele doplní ovsenú kašu alebo jogurt s domácou granolou. Hodí sa na pečenie rôznych dezertov, sušienok či na prípravu raw dezertov. Pri varení ich využijete napríklad na prípravu omáčky k mäsu.

Uvarte si hovädzie medajlonky so slivkovou omáčkou. Nakrájané medailónky z hovädzieho mäsa (500g) sprudka opečieme na panvici a potom mäso dáme bokom. Na panvicu pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme, pridáme medailóniky a podlejeme horúcou vodou a červeným vínom (300ml). Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme cesnak a následne dusíme asi 1,5 hodiny kým bude mäso mäkké. Zatiaľ si pripravíme slivkovú omáčku: Nadrobno nakrájané sušené slivky prehrejeme na kúsku masla, prilejeme výpek z mäsa, lekvár, víno, štipku škorice, soľ, pálivú papriku. Následne zahustíme múkou zmiešanou s trochou mlieka a smotany. Dochutíme citrónovou kôrou. Medailóniky preliate slivkovou omáčkou môžeme podávať so zemiakmi alebo opekanými zemiakmi.

U týchto plodov sa môže na povrchu vyskytovať biela sacharóza. Ide o kryštalickú látku bielej farby, ktorá sa vyskytuje na stonkách, v listoch a plodoch určitých rastlín. Tento povlak nemá vplyv na kvalitu ponúkaných potravín.

Zaradenie: sušené ovocie

Krajina pôvodu: Česká republika

Spôsob balenia: vákuovo balené (pri preprave môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu ovocia).