Variant Ligurček

Kód: 4062
Neohodnotené
Značka: Variant
€1,79
Skladom

Ligurček je bylinka plná aromatickej vône a chuti, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou mnohých kuchyňa po celom svete.Pochádza z Prednej Ázie a voľne rastie aj v južnej Európe.Má sviežu a pikantnú vôňu s ľahkými tónmi mäty a citrusov. Vďaka svojej všestrannosti ho možno použiť v mnohých pokrmoch.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie
Ligurček

Použitie ligurčeka
Výborne sa hodí k mäsu, ako je hovädzie, bravčové, hydina alebo jahňacie. Pridaním ligurčeka do omáčok, polievok a marinád dodáte jedlu zemitý a plný charakter. Môžete ho pridať aj do pečiva, cestovín, zemiakov alebo zeleninových jedál, aby získali bohatšiu a zaujímavejšiu chuť.

Účinky ligurčeka

  • Podporuje trávenie a zažívanie
  • Antioxidačné účinky
  • Protizápalové účinky
  • Podpora pri liečbe kašľa
  • Zlepšenie nálady a relaxácie – pomáha uvoľňovať napätie, zmierňovať úzkosť a zlepšovať náladu

(Podľa nariadenia ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky sú formou tipov našich starých mám a tradičného ľudového liečiteľstva. Nejde o lekárske odporúčanie – vychádzame len z informácií z internetu, ktoré nemusia byť odborné.)


Kuracie mäso v bylinkovej marináde

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná alebo 1 celé kuracie prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletého ligurčeka
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. V mise zmiešajte olivový olej, mletý ligurček, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a nasekaný cesnak. Vytvorte bylinkovú marinádu.
  3. Kuracie stehná alebo prsia umyte a osušte. Potom ich vložte do misy s bylinkovou marinádou a dôkladne ich obaľte, aby sa korenie rovnomerne prichytilo na mäso.
  4. Ak používate kuracie stehná, položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Ak používate celé kuracie prsia, položte ich na rošt v pekáči.
  5. Do pekáča nalejte trochu vody alebo vývaru, aby sa mäso nevysušilo.
  6. Pečte v predhriatej rúre asi 30–40 minút, kým kuracie mäso nezíska zlatohnedú a chrumkavú kôrku a je vo vnútri prepečené.

Výrobca: Variant
Balenie: 30 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola