Variant Škorica celá
Kód: 4072Podrobný popis
Zloženie škorice
škorica celá
Použitie škorice
Škorica sa používa pri príprave sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve alebo na dochutenie mäsitých pokrmov, najmä v exotickej kuchyni.
Účinky škorice
- Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi
 - Podporuje trávenie
 - Prispieva k znižovaniu hladiny cholesterolu
 - Má protizápalové vlastnosti
 - Pôsobí ako antioxidant
 
V súlade s nariadením ES č. 1924/2006 nemôžeme uvádzať zdravotné účinky. Vyššie uvedené účinky vychádzajú z tradičných poznatkov ľudového liečiteľstva a rád našich starých mám. Nejde o lekárske odporúčanie – uvedené informácie sú získané z verejne dostupných zdrojov a nemusia byť odborné.
Recept: Škoricové lievance
Suroviny:
- 1 šálka hladkej múky
 - 2 lyžice cukru
 - 1 lyžička prášku do pečiva
 - ½ lyžičky škorice
 - Štipka soli
 - ¾ šálky mlieka
 - 1 vajce
 - 2 lyžice rozpusteného masla
 
Postup:
- V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
 - V druhej miske rozšľahajte mlieko, vajce a rozpustené maslo.
 - Postupne pridávajte mokré ingrediencie k suchým a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
 - Rozohrejte panvicu na strednú teplotu a jemne ju potrite olejom alebo maslom.
 - Pomocou lyžice nalejte cesto na panvicu a vytvarujte malé lievance.
 - Lievance opečte z oboch strán, kým nebudú zlatisté a prepečené.
 - Podávajte s javorovým sirupom, medom, čerstvým ovocím alebo s kvapkou rozpusteného masla.
 
Výrobca: Variant
Balenie: 70 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
                Pridať komentár
            
                        