Zrnková káva 100% Arabica Indonésie Sulawesi Sumatra

Kód: 4716/100 4716/250 Zvoľte variant
Novinka
Neohodnotené
€27,20 €7,49 od €7,49
Skladom (3 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

Zrnková káva Indonézia Sulawesi Sumatra spája to najlepšie z dvoch ostrovov – hĺbku a silu kávy Sumatra s arómou a jemnosťou Sulawesi. Vyznačuje sa výraznou, no harmonickou chuťou s tónmi čokolády, zemitosti a kvetinových akcentov. Táto káva má plné telo, vyššiu aciditu a intenzívnu arómu, ktorá zanecháva bohatý dozvuk. Pestuje sa v horských oblastiach Indonézie, kde kávovníky rastú v úrodnej sopečnej pôde, čo jej dodáva nezameniteľnú komplexnosť a charakter. Ideálna voľba pre tých, ktorí hľadajú silný, exotický a aromatický zážitok v každom šálku.

Detailné informácie

Podrobný popis

Indonézia patrí medzi najzaujímavejšie kávové regióny sveta a ostrovy Sulawesi a Sumatra sú jej legendami. Prvé kávovníky sem boli privezené už v 17. storočí a odvtedy sa stali súčasťou miestnej kultúry aj ekonomiky.
Káva Sulawesi Sumatra je unikátna zmes z dvoch rozdielnych, no dokonale sa dopĺňajúcich oblastí – robustnej Sumatry a aromatickej Sulawesi.

Zrná zo Sumatry prinášajú plnosť, zemitý charakter a čokoládovú sladkosť, zatiaľ čo Sulawesi dodáva jemnejšie, kvetinové tóny a sviežu aciditu. Výsledkom je káva s bohatým, vyváženým profilom, ktorá si zachováva exotický dotyk indonézskej pôdy a podnebia.

Praženie v strednom až tmavom profile rozvíja jej hĺbku a zvýrazňuje kontrast medzi sladkosťou a jemnou horkosťou. Káva sa vyznačuje vysokou intenzitou, plným telom a arómou, ktorá pripomína tropické kvety a tmavú čokoládu. Acidita je vyššia než u iných káv z Indonézie, čo prináša svieži, živý dojem a výnimočný chuťový zážitok.

Najlepšie vynikne pri príprave vo French presse, espresso kávovare alebo moka kanvičke. French press nechá rozvinúť jej bohaté arómy a prirodzenú zemitú sladkosť, zatiaľ čo espresso zvýrazní silu a koncentráciu chutí.

Každý dúšok tejto kávy ponúka kombináciu exotiky, sily a elegancie – ideálny pre tých, ktorí hľadajú kávu s dušou Indonézie.


🔍 Senzorické hodnotenie:

  • Aróma: čokoládová, kvetinová, zemitá

  • Chuť: čokoláda, kvety, zemité tóny

  • Acidita: vysoká

  • Telo: plné

  • Praženie: stredné až tmavé

  • Intenzita: vysoká


Odporúčané spôsoby prípravy:

  • French press

  • Espresso kávovar

  • Moka kanvička


🌎 Krajina pôvodu:

Indonézia – ostrovy Sulawesi a Sumatra

🫘 Zloženie:

100 % zrnková káva arabika

Řekl/a jsi

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola