Indonézia patrí medzi najzaujímavejšie kávové regióny sveta a ostrovy Sulawesi a Sumatra sú jej legendami. Prvé kávovníky sem boli privezené už v 17. storočí a odvtedy sa stali súčasťou miestnej kultúry aj ekonomiky.
Káva Sulawesi Sumatra je unikátna zmes z dvoch rozdielnych, no dokonale sa dopĺňajúcich oblastí – robustnej Sumatry a aromatickej Sulawesi.
Zrná zo Sumatry prinášajú plnosť, zemitý charakter a čokoládovú sladkosť, zatiaľ čo Sulawesi dodáva jemnejšie, kvetinové tóny a sviežu aciditu. Výsledkom je káva s bohatým, vyváženým profilom, ktorá si zachováva exotický dotyk indonézskej pôdy a podnebia.
Praženie v strednom až tmavom profile rozvíja jej hĺbku a zvýrazňuje kontrast medzi sladkosťou a jemnou horkosťou. Káva sa vyznačuje vysokou intenzitou, plným telom a arómou, ktorá pripomína tropické kvety a tmavú čokoládu. Acidita je vyššia než u iných káv z Indonézie, čo prináša svieži, živý dojem a výnimočný chuťový zážitok.
Najlepšie vynikne pri príprave vo French presse, espresso kávovare alebo moka kanvičke. French press nechá rozvinúť jej bohaté arómy a prirodzenú zemitú sladkosť, zatiaľ čo espresso zvýrazní silu a koncentráciu chutí.
Každý dúšok tejto kávy ponúka kombináciu exotiky, sily a elegancie – ideálny pre tých, ktorí hľadajú kávu s dušou Indonézie.
🔍 Senzorické hodnotenie:
-
Aróma: čokoládová, kvetinová, zemitá
-
Chuť: čokoláda, kvety, zemité tóny
-
Acidita: vysoká
-
Telo: plné
-
Praženie: stredné až tmavé
-
Intenzita: vysoká
☕ Odporúčané spôsoby prípravy:
-
French press
-
Espresso kávovar
-
Moka kanvička
🌎 Krajina pôvodu:
Indonézia – ostrovy Sulawesi a Sumatra
🫘 Zloženie:
100 % zrnková káva arabika
