Keňa je považovaná za perlu africkej kávovej produkcie a arabika Top Masai AA predstavuje jej najvyššiu kvalitatívnu triedu. Označenie AA označuje zrná nadpriemernej veľkosti, rovnomerného tvaru a mimoriadnej kvality, ktoré obsahujú vysoké množstvo esenciálnych olejov. Práve tie dodávajú káve jej charakteristickú vôňu, hĺbku a komplexnosť.
Káva sa spracováva tradičnou mokrou metódou, ktorá zvýrazňuje jej čistý a elegantný profil. Pestuje sa vo výškach nad 1 500 metrov, kde kombinácia úrodnej sopečnej pôdy, tepla a horských dažďov vytvára ideálne podmienky pre pomalé dozrievanie plodov.
Chuť Keňa Top Masai AA je jedinečná – živá, ovocná a rafinovaná. V úvode cítiť vínovú aciditu, ktorá sa postupne prelína do tónov tropického ovocia, bobúľ a jemného korenia. Sladkosť je stredná, horkosť jemná a telo kávy je plné, čo vytvára nádherne vyvážený dojem. Každý dúšok je cestou od sviežej ovocnosti po hrejivý, zamatový dozvuk.
Praženie v strednom až tmavom profile umožňuje rozvinúť všetky vrstvy chutí bez straty prirodzenej žiarivosti. Táto arabika ponúka vysokú intenzitu a energickú arómu, ktorá zaplní celý priestor svojou ovocno-vínovou vôňou.
Odporúča sa na prípravu vo French presse, espresso kávovare alebo moka kanvičke. French press zvýrazní ovocnosť a sviežosť, zatiaľ čo espresso ponúkne hutnú, koncentrovanú silu a plnú chuť.
🔍 Senzorické hodnotenie:
-
Aróma: tropické ovocie, bobule, víno, jemné korenie
-
Chuť: víno, tropické ovocie, bobule
-
Acidita: stredná až vyššia
-
Telo: plné
-
Praženie: stredné až tmavé
-
Intenzita: vysoká
☕ Odporúčané spôsoby prípravy:
-
French press
-
Espresso kávovar
-
Moka kanvička
🌎 Krajina pôvodu:
Keňa
🫘 Zloženie:
100 % zrnková káva arabika
📦 Zaradenie:
Naša výberová káva
🏠 Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
