Región Tarrazú v Kostarike je známy po celom svete ako synonymum prémiovej kvality a tradície pestovania arabiky. Nachádza sa v horských oblastiach, kde sa kávovníky pestujú vo výškach okolo 1 200 – 1 800 metrov nad morom. Kombinácia úrodnej vulkanickej pôdy, tepla a vlhkosti vytvára ideálne podmienky pre pomalé dozrievanie čerešní, čo zaručuje ich vysokú kvalitu a intenzívnu chuť.
Káva La Pastora Tarrazú pochádza z menších fariem v severovýchodnej časti regiónu, kde sa čerešne spracovávajú mokrou metódou. Tento spôsob spracovania zabezpečuje, že výsledný nápoj má čistú, jasnú a sviežu chuť.
V šálke sa objavujú tóny čokolády, orechov a borievok, doplnené o jemnú stopu červeného pomaranča a tropického ovocia. Chuť je harmonická, osviežujúca a prirodzene sladká. Káva má nízku aciditu, plné telo a príjemne dlhý dozvuk.
Praženie v strednom až tmavom profile naplno rozvíja jej hĺbku, bez potlačenia prirodzenej sviežosti. Vôňa je intenzívna, s orieškovým základom a kvetinovým nádychom, čo z nej robí výnimočný zážitok pre zmysly.
Kostarika La Pastora Tarrazú je výbornou voľbou pre milovníkov vyvážených, elegantných a sviežich káv. Môžete si ju pripraviť ako espresso, cappuccino alebo French press – v každej forme si zachováva svoju charakteristickú arómu a jemnú eleganciu.
🔍 Senzorické hodnotenie:
-
Aróma: čokoládovo-oriešková, svieža, kvetinová
-
Chuť: čokoláda, orechy, červený pomaranč, borievky
-
Acidita: nízka
-
Telo: plné
-
Praženie: stredné až tmavé
-
Intenzita: stredná
☕ Odporúčané spôsoby prípravy:
-
Espresso kávovar
-
French press
-
Moka kanvička
🌎 Krajina pôvodu:
Kostarika – región Tarrazú
🫘 Zloženie:
100 % zrnková káva arabika
📦 Zaradenie:
Naša výberová káva
🏠 Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
